Κατηγορίες ασκήθηκαν την Τρίτη εις βάρος ενός μουσουλμάνου θρησκευτικού ηγέτη, καθώς φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στον παράνομο γάμο ενός 12χρονου κοριτσιού και ενός 26χρονου, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Αυστραλία από το Λίβανο.

Ο εικονικός γάμος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ πριν από 18 χρόνια.

Ο 35χρονος θρησκευτικός ηγέτης κατηγορείται ότι τέλεσε τον παράνομο γάμο. Ο Λιβανέζος φοιτητής αντιμετωπίζει 25 κατηγορίες για (-)ουαλική συνουσία με ανήλικο παιδί.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Ο’Φάρελ, δήλωσε «ικανοποιημένος» με το γεγονός ότι ασκήθηκαν κατηγορίες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο «στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα».

Ο πατέρας του 12χρονου παιδιού δήλωσε στην εφημερίδα του Σίδνεϊ, Daily Telegraph, ότι κατά την αντίληψή για το Κοράνι, ο μόνος τρόπος που το ζευγάρι θα μπορούσε να βρίσκεται ταυτόχρονα στο ίδιο δωμάτιο ήταν εάν παντρεύονταν.

Είπε επίσης ότι «δεν ήθελε να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχίας της κόρης του».

Ο παράνομος γάμος ήρθε στην επιφάνεια όταν ο 26χρονος προσπάθησε να γράψει το κορίτσι σε ένα σχολείο κοντά στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί στο Σίδνεϊ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις