Ο ναυαγός ψαράς από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πέρασε πάνω από ένα χρόνο περιπλανώμενος στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφθασε στην πατρίδα του με δάκρυα στα μάτια και μιλώντας μετά βίας καθώς δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο του Σαν Σαλβαδόρ για να τον δουν από κοντά.

Ο 36χρονος Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα είπε στους αξιωματούχους πως απέπλευσε στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 από το Μεξικό, για να ψαρέψει καρχαρίες, αλλά οι άνεμοι τον παρέσυραν και χάθηκε στη θάλασσα. Η βάρκα του προσάραξε στα Νησιά Μάρσαλ στα τέλη Ιανουαρίου.


Ο ίδιος είπε ότι επέζησε για περισσότερο από ένα χρόνο όντας έρμαιο των κυμάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό, πίνοντας αίμα από χελώνες και πιάνοντας ψάρια και πουλιά με τα χέρια του.

“Δεν βρίσκω λόγια να πω”, δήλωσε συγκινημένος ο Αλβαρένγκα όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ, όπου συνάντησε και πάλι την οικογένειά του προτού μεταφερθεί με αναπηρικό καροτσάκι σε νοσοκομείο της περιοχής για να υποβληθεί σε περισσότερες ιατρικές εξετάσεις.

Βρέθηκε σε κατάσταση αποπροσανατολισμού σε μια απομακρυσμένη κοραλλιογενή ατόλη όπου τα κύματα ξέβρασαν τη μήκους 7,3 μέτρων βάρκα του από φάιμπεργκλας.

“Εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του είναι απαραίτητο να δεχτεί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών του Ελ Σαλβαδόρ Τζέιμ Μιράντα.

Ο Αλβαρένγκα, ο οποίος είναι ψαράς 15 χρόνια, είπε αρχικά ότι απέπλευσε με έναν άλλο ψαρά, ηλικίας 15 ως 18 ετών, αλλά ο έφηβος απεβίωσε ένα μήνα αργότερα, ενώ ήταν χαμένοι στον ωκεανό.

Το 2006, τρεις μεξικανοί ψαράδες που διασώθηκαν από ένα ταϊβανέζικο αλιευτικό τόνου κοντά στα Νησιά Μάρσαλ, είπαν πως είχαν περάσει σχεδόν 9 μήνες στη θάλασσα, παρασυρμένοι από τα κύματα του Ειρηνικού πάνω σ’ ένα μικρό αλιευτικό σκάφος.

Ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Ελ Σαλβαδόρ


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις