ΔΟΕ: Δράσεις των Pussy Riot στο Ολυμπιακό Πάρκο θα είναι "ανάρμοστες"

ΔΟΕ: Δράσεις των Pussy Riot στο Ολυμπιακό Πάρκο θα είναι "ανάρμοστες"

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εκτίμησε ότι πιθανές πολιτικές ενέργειες διαμαρτυρίας του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot θα ήταν «εντελώς ανάρμοστες», αν πραγματοποιούνταν στο Ολυμπιακό Πάρκο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της από το Σότσι.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα οι Pussy Riot που βρίσκονται στο Σότσι να διαδηλώσουν μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς απάντησε: «Αν το κάνουν, θα είναι εντελώς ανάρμοστο».

Δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος η Μαρία Αλιόχινα και η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα συνελήφθησαν χθες Τρίτη στο κέντρο του Σότσι και κρατήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια κλοπή που φέρεται να σημειώθηκε στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον των δύο γυναικών.

«Κατάλαβα ότι αυτό (η σύλληψη) δεν είχε καμία σχέση με τη διαμαρτυρία κατά των Αγώνων», πρόσθεσε ο Άνταμς.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι φρουροί συνόδευσαν την ιταλίδα ακτιβίστρια Βλαντίμιρ Λουξούρια, που διαδηλώνει στο Σότσι υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, έξω από το Ολυμπιακό Πάρκο τη Δευτέρα.

Η Λουξούριο, μια τρανσέξουαλ ηθοποιός και πρώην μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου, είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι συνελήφθη από την αστυνομία την Κυριακή και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη επειδή παρακολουθούσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Οι gay είναι OK» στα ρωσικά.