Με βίντεο κλιπ απαντούν στο μαστίγωμα οι Pussy Riot

Με βίντεο κλιπ απαντούν στο μαστίγωμα οι Pussy Riot
Τα μέλη των Pussy Riot φαίνεται πως δεν πτοήθηκαν μετά την άγρια επίθεση των Κοζάκων με μαστίγια και σπρέι πιπεριού και επανέρχονται με το νέο τους βίντεο κλιπ, στο οποίο υπάρχουν πλάνα και από την επίθεση στο λιμάνι του Σότσι.
 
Τίτλος του βίντεο κλιπ είναι «Ο Πούτιν θα σας μάθει πώς να αγαπάτε τη μητέρα πατρίδα». Φορώντας τις χαρακτηριστικές χρωματιστές μάσκες τραγουδούν μπροστά στους Ολυμπιακούς κύκλους:
 
«Στη φυλακή θα σας μάθουν να υπακούτε/ χαιρετούμε όλα τα αφεντικά, χάιλ Ντούτσε/ ο Πούτιν θα σας μάθει πώς να αγαπάτε τη μητέρα πατρίδα», αναφέρουν στίχοι του καινούριου τραγουδιού, ενώ γίνεται λόγος και για τη γκάφα σε Ολυμπιακή εγκατάσταση, με την τουαλέτα που διαθέτει δύο λεκάνες.
 
«Οι τουαλέτες για δύο πισινούς είναι προτεραιότητα/ καταδίκη στη Ρωσία, έξι χρόνια», σχολιάζουν με στίχους οι Pussy Riot.Δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στη φημολογούμενη σχέση του Ρώσου προέδρου, με την Ολυμπιονίκη, Αλίνα Καμπάεβα, λέγοντας: «Η (Ιρίνα) Ροντνίνα και η (Αλίνα) Καμπάεβα θα δώσουν τη φλόγα/ στη φυλακή θα σας μάθουν να υπακούτε».

«Οι Ολυμπιακοί έδωσαν χώρο για την απόλυτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία. Μας απαγόρευσαν να μιλήσουμε. Τα δικαιώματα όλων, εκ των οποίων πολιτικοί ακτιβιστές, ομοφυλόφιλοι και όσοι έχουν διαφορετική άποψη, έχουν καταπατηθεί», υποστήριξε η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα.
 
Από την άλλη, η Μαρία Αλιόκινα, τόνισε: «Από την πρώτη ημέρα που φτάσαμε στο Σότσι, μας συνέλαβαν χωρίς λόγο. Δε νομίζω ότι σε άλλο κράτος κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».
 
Αρνητικά σχολιάστηκε το βίντεο από τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς: «Είναι ντροπή να χρησιμοποιούνται οι Ολυμπιακοί σαν πολιτική πλατφόρμα για να εκφραστούν πολιτικές απόψεις».

Διαβάστε: Χτύπησαν με μαστίγια τις Pussy Riot στο Σότσι