Ανακοινώθηκαν και επίσημα την Τετάρτη οι υποψηφιότητες του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», για τις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου.

Στα ψηφοδέλτια των πέντε ιταλικών εκλογικών περιφερειών (βορειοδυτική, βορειοανατολική, κεντρική Ιταλία, νότος, νησιά) συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων, τα ονόματα της δημοσιογράφου και συγγραφέα Μπάρμπαρα Σπινέλι, του μουσικού και ποιητή Μόνι Οβάντια, του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κούρτσιο Μαλτέζε, του ιστορικού Αντριάνο Πρόσπερι και του συγγραφέα Ερμάνο Ρέα.

Δεν πρόκειται να πολιτευθεί, τελικώς, με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αντρέα Καμιλέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μην συμφώνησε με την υποψηφιότητα-συνεργασία του Λούκα Καζαρίνι, ακροαριστερού μέλους των «κοινωνικών κέντρων» της περιοχής «Βένετο» και εκπροσώπου της πιο «αδιάλλακτης» πτέρυγας των διαδηλωτών που αμφισβήτησαν το G8 της Γένοβας το 2001.

Συνολικά, στα ψηφοδέλτια συμπεριλαμβάνονται τριάντα επτά άνδρες και τριάντα έξι γυναίκες.

«Ο κάθε ένας πρέπει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά, και εγώ ξέρω να γράφω. Κάποια στιγμή, όμως, σκέφθηκα ότι την ιδέα της Ευρώπης που συμμερίζομαι, έπρεπε να τη στηρίξω και με έναν άλλο τρόπο, με στράτευση σε πρώτο πρόσωπο. Με μια ουσιαστική συμβολή, δηλαδή, στην όλη αυτή προσπάθεια, στη μάχη που δίνουμε» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αρχίσει η συλλογή, σε όλη την Ιταλία, των αναγκαίων υπογραφών (τουλάχιστον 3.000 σε κάθε περιφέρεια της χώρας), για να μπορέσει να πάρει μέρος το νέο αυτό «κίνημα πολιτών» στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις