"Ρεύμα" υπέρ μιας ανεξάρτητης Σκοτίας

"Ρεύμα" υπέρ μιας ανεξάρτητης Σκοτίας
Ο αριθμός των πολιτών που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία έχει αυξηθεί σύμφωνα με δημοσκόπηση, καθώς το ποσοστό των Σκωτσέζων που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ ανήλθε στο 39%, σημειώνοντας αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων, σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Ο αριθμός των πολιτών που καταψηφίζουν τη διάσπαση με τη Μεγάλη Βρετανία μειώθηκε στο 46% έναντι του 49 τοις εκατό τον Φεβρουάριο, αναφέρεται στην έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος 1.010 άνθρωποι.

Η βρετανική κυβέρνηση αγωνίζεται σκληρά προκειμένου να μη γίνει διάσπαση, με το επιχείρημα ότι οι δύο πλευρές θα έχουν περισσότερα κοινά οφέλη εάν παραμείνουν ενωμένες. Από την άλλη, οι εθνικιστές της Σκωτίας υποστηρίζουν ότι μία ενδεχόμενη διάσπαση θα δώσει στο έθνος την οικονομική ελευθερία να ευημερήσει.

«Η σημερινή δημοσκόπηση μπορεί να ερμηνευτεί καλύτερα ως μια επιπλέον απόδειξη ότι το «Όχι» έχει περιοριστεί, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα να υποθέσουμε ότι το «Όχι» έχει μειωθεί πολύ κατά τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Τζον Κέρτις, σύμβουλος της εταιρείας κοινωνικών ερευνών, Scotcen