Το περιοδικό Closer, που ασχολείται με τη ζωή των διασημοτήτων, καταδικάσθηκε σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη να καταβάλει 15.000 ευρώ ως αποζημίωση στην ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ επειδή δημοσίευσε τον Ιανουάριο μια σειρά φωτογραφιών που αποκάλυπταν τη σχέση της με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Το δικαστήριο της Ναντέρ, δυτικού προαστίου του Παρισιού, καταδίκασε επίσης το εβδομαδιαίο περιοδικό να δημοσιεύσει την καταδικαστική απόφαση στο εξώφυλλό του, σύμφωνα με την απόφαση η οποία έγινε γνωστή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός ζητούσε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.

Το “Κλόουζερ” είχε προκαλέσει σεισμό στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύοντας στις 10 Ιανουαρίου φωτογραφίες του αρχηγού του κράτους και της Ζιλί Γκαγέ, που είχαν φωτογραφιστεί χωριστά μπροστά από μια παρισινή πολυκατοικία, σε απόσταση εκατό μέτρων από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος εικονιζόταν να φθάνει με σκούτερ, φορώντας κράνος ώστε να μην αναγνωριστεί.

“Ένα αληθινό κυνήγι” οργανώθηκε εναντίον της πελάτισσάς μου, είχε δηλώσει στις 6 Μαρτίου στη διάρκεια μιας ακροαματικής συνεδρίασης ο συνήγορος της ηθοποιού Ζαν Ενοσί.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, “πολιορκήθηκε από ένα σμήνος φωτογράφων (…) είχε κανείς την εντύπωση ότι γινόταν ένα κυνήγι καταδίωξης, ότι υπήρχε ένα θήραμα”, είχε δηλώσει επίσης ο δικηγόρος.

Το Closer είχε επικαλεστεί από την πλευρά του το δικαίωμα στην ενημέρωση. Στο άρθρο ετίθεντο σαφώς τα ζητήματα της “ασφάλειας του προέδρου” και της “υποχρέωσης διαφάνειας” έναντι των Γάλλων, υπογράμμισε η Ντελφίν Παντό, συνήγορος του περιοδικού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις