Νέα σύγχυση όσον αφορά το θρίλερ με τη χαμένη πτήση της Malaysian Airlines έρχεται να προκαλέσει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, ότι τα τελευταία λόγια από τους πιλότους ήταν «Καληνύχτα Malaysian 370» και όχι «Εντάξει, καληνύχτα» όπως ήταν γνωστό, σύμφωνα με το Reuters.


Πρόκειται βέβαια για μία λεπτομέρεια, ωστόσο σε τέτοια περιστατικά η ακρίβεια είναι κρίσιμη ενώ γεγονός παραμένει ότι μια φράση ακούστηκε από το πιλοτήριο – και δημιουργούν ερωτήματα οι δύο «εκδοχές».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, η διόρθωση έγινε από την αεροπορική εταιρεία τρεις εβδομάδες αφού το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος νέας κριτικής ότι δεν διαχειρίζεται σωστά τις έρευνες τη στιγμή που οι συγγενείς των αγνοουμένων, κατηγορούν τις αρχές πως τους κρύβουν την αλήθεια.

Η πρώτη εκδοχή, δηλαδή το «εντάξει καληνύχτα» είχε διατυπωθεί από τον μαλαισιανό πρέσβη στην Κίνα σε ενημέρωση των συγγενών, στις 12 Μαρτίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση του σήματος του αεροσκάφους.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσείν αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το επίσημο αρχείο με την καταγεγραμμένη συνομιλία.

“Η μεταγραφή δεν αποκαλύπτει τίποτε το αφύσικο”, που μπορεί να είχε συμβεί στο πιλοτήριο πριν από την εξαφάνιση του αεροπλάνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Οι μαλαισιανές Aρχές, σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν αν η φράση ανήκει στον κυβερνήτη ή στον συγκυβερνήτη της πτήσης.

Ρεπορτάζ του CNN