Προειδοποίηση ότι η ρωσική δύναμη που βρίσκεται κοντά στα ουκρανικά σύνορα μπορεί να καταλάβει νευραλγικά τμήματα της χώρας «σε διάστημα λίγων ημερών» διατύπωσε μέσω των New York Times ο αρχηγός του ΝΑΤΟ, στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, οι 40.000 ρώσοι στρατιώτες μπορούν να είναι έτοιμοι για επίθεση μέσα σε 12 ώρες αφού δοθεί η εντολή. Η δύναμη περιλαμβάνει πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυροβολικό, πεζικό και κομάντος.

«Ουσιαστικά η δύναμη αυτή είναι ετοιμοπόλεμη» ανέφερε ο Μπρίντλοβ. «Θεωρούμε ότι μπορεί να πετύχει το στόχο της μεταξύ τριών και επτά ημερών. Έχουν όλες τις ευκαιρίες και μπορούν να λάβουν μια τέτοια απόφαση», πρόσθεσε.

Αντέκρουσε τα ρωσικά επιχειρήματα πως τα στρατεύματα συμμετέχουν σε άσκηση στο σημείο αυτό, τονίζοντας πως «είναι μία πολύ μεγάλη, πολύ καλά εξοπλισμένη δύναμη για να κάνουμε λόγο για άσκηση».

Υποστήριξε ακόμη ότι η πρόσφατη υπαναχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα, δεν είναι υποχώρηση αλλά μετακίνηση. «Τους βλέπουμε να μετακινούνται αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως εγκαταλείπουν το πεδίο μάχης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν δείγματα πως συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πηγή: Time

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις