Θραύση κάνει στην Ουκρανία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία αναγνωρίζει προϊόντα που προέρχονται από τη Ρωσία, προκειμένου να διευκολύνει το μποϊκοτάζ τους.

Το “πατριωτικό” application, με τίτλο “Boycott the Occupiers” (Μποϊκοτάρετε τους Κατακτητές”) υποστηρίζει ότι μπορεί να ανιχνεύσει, μέσω του barcode, την προέλευση των προϊόντων.

“Έτσι ο ουκρανικός λαός διευκολύνεται να αποφασίσει αν θα πρέπει να αγοράσει ή να μποϊκοτάρει το προϊόν” περιγράφεται η εφαρμογή στο Google Play.

Η εφαρμογή υποστηρίζει ότι επίσης μπορεί να ανιχνεύσει τις ρωσικές εταιρείες που εμφανίζονται ως ουκρανικές ή δυτικές, όπως είναι η εταιρεία ενδυμάτων Carlo Pazolini ή ο κατασκευαστής τσαγιού Greenfield.

Σύμφωνα με το BBC, ήδη 10.000-50.000 χρήστες έχουν κατεβάσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο smartphone τους.

Η ιστοσελίδα Gazeta.ru φιλοξενεί προειδοποιήσεις ειδικών, που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να οδηγήσει σε «νέες εντάσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας».

Ειρωνικά σχολιάζει την εφαρμογή ρώσος βουλευτής, ο οποίος προτρέπει «τους έξυπνους κατασκευαστές της εφαρμογής να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό αέριο και άλλα καύσιμα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις