Η Ιαπωνία διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της να καταρρίψουν κάθε βορειοκορεατικό πύραυλο που θα στοχεύσει την επικράτειά της έπειτα από τις βολές βαλλιστικών πυραύλων στα τέλη Μαρτίου, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα, έδωσε την εντολή αυτή την Πέμπτη (3 Απριλίου), σε απάντηση για την εκτόξευση στις 26 Μαρτίου προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας (Ανατολική Θάλασσα, σύμφωνα με τους Κορεάτες) δύο βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, που επικαλείται κυβερνητική πηγή.

Οι πύραυλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν το έδαφος της Ιαπωνίας.

Έπειτα από την υπουργική εντολή, ένα αντιτορπιλικό εξοπλισμένο με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis αναπτύχθηκε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα πάντα με το Kyodo.

Η Ιαπωνία είχε διατάξει την ανάπτυξη αυτών των αντιπυραυλικών συστοιχιών τον Απρίλιο του 2013 έπειτα από την εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ ενός πυραύλου, την οποία οι δυτικοί και η Ιαπωνία είχαν θεωρήσει ως δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, ύστερα από μια τρίτη πυρηνική δοκιμή μέσα σε διάστημα μερικών μηνών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις