Βγαλμένη από ταινία η ιστορία διάσωσης πέντε φίλων στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, οι οποίοι έχασαν τη βάρκα τους και παγιδεύτηκαν σε νησίδα, που επρόκειτο να εξαφανιστεί από την παλίρροια. Έγραψαν ένα τεράστιο SOS στην άμμο και τελικά τους βρήκε σωστικό συνεργείο, λίγο ηλιοκαμένους αλλά εγκαίρως.

Σύμφωνα με το Sky News, η παρέα είχε ξεκινήσει για υποβρύχια εξόρμηση με βάρκα ανοιχτά του Κουίνσλαντ. Έφτασαν στη νησίδα και έριξαν άγκυρα ωστόσο αυτή έσπασε και η βάρκα παρασύρθηκε από τα κύματα. Δύο από την ομάδα προσπάθησαν να την πιάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα πράγματα έδειχναν «σκούρα» καθώς δεν είχαν μαζί τους νερό, τροφή, ούτε καν αντηλιακή προστασία, ενώ τα κινητά τους τηλέφωνα χάθηκαν με τη βάρκα. Έτσι σκέφτηκαν το πιο παλιό… κόλπο των ναυαγών και έγραψαν τη λέξη SOS για να τους βρουν.

Οι ίδιοι κάθισαν σε μια συστάδα βράχων και περίμεναν. «Γνωρίζαμε ότι η παλίρροια θα σκέπαζε την νησίδα αλλά θεωρούσαμε ότι δεν θα σκέπαζε και τα βράχια» δήλωσε μέλος της παρέας στον τοπικό Τύπο.

Τελικά στάθηκαν τυχεροί καθώς η βάρκα τους εντοπίστηκε από σωστικό συνεργείο εθελοντών, ειδοποιήθηκαν οι αρχές και μετά από κάποιες ώρες ελικόπτερο εντόπισε και τους ναυαγούς από το σήμα τους.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης από το Sky News


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις