Είκοσι δύο άνθρωποι, μεταξύ τους τρία μέλη της οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF), σκοτώθηκαν σε επίθεση σε νοσοκομείο στη Νάνγκα Μπογκίλα, 450 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Μπαγκί από μέλη της πρώην ανταρτικής οργάνωσης Σελέκα, δήλωσε αξιωματικός της αφρικανικής δύναμης Misca.

“Ένοπλοι των πρώην Σελέκα και Φουλάνι επιτέθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε νοσοκομείο που λειτουργεί με την υποστήριξη της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην περιοχή Νάνγκα Μπογκίλα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρεις Κεντροαφρικανούς που εργάζονταν στη MSF, ενώ τραυμάτισαν ακόμη δέκα”, δήλωσε ο αξιωματικός.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα Ολλανδίας επιβεβαίωσαν το θάνατο των τριών συνεργατών τους.

“Το μόνο πράγμα που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι ο θάνατος τριών μελών του προσωπικού μας στη Νάνγκα Μπογκίλα”, δήλωσε χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες ο Σαμουέλ Ανριόν, εκπρόσωπος της οργάνωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της Misca, “η επίθεση σημειώθηκε ενώ πραγματοποιείτο συνάντηση τοπικών εκπροσώπων και εργαζομένων της MSF. Οι δράστες αρχικά άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων σκοτώνοντας τέσσερις και μετά κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο όπου σκότωσαν άλλους 15. Άρπαξαν υπολογιστές και πολλά ακόμη υλικά σπάζοντας τις πόρτες των γραφείων πιθανόν ψάχνοντας για χρήματα”.

Οι πρώην αντάρτες Σελέκα μετείχαν στην κυβέρνηση από τον Μάρτιο έως τον Ιανουάριο του 2013. Μετά την παραίτηση του ηγέτη τους, του πρώην προέδρου της χώρας Μισέλ Τζοτοντιά, οι μαχητές της λεηλατούν περιοχές της χώρας, κυρίως στο βορρά.