Οι καναδικές δικαστικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά της εταιρείας Montreal, Maine and Atlantic Railway Ltd και τριών εργαζομένων για εγκληματική αμέλεια στον εκτροχιασμό τρένου στη Λακ – Μεγκάντικ, στο Κεμπέκ το περασμένο καλοκαίρι, που προκάλεσε τον θάνατο 47 ανθρώπων και την καταστροφή μίας ολόκληρης πόλης.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του μηχανοδηγού Τόμας Χάρντινγκ, του ελεγκτή κυκλοφορίας της εταιρείας Ζαν Λεμέτρ και του επικεφαλής επιχειρήσεων εκείνη την ημέρα Ρισάρ Λαμπρί. Και οι τρεις συνελήφθησαν χθες και θα παρουσιαστούν την Τίτη στο δικαστήριο.

Στις 6 Ιουλίου 2013, ο μηχανοδηγός στάθμευσε το τρένο επί της κύριας σιδηροδρομικής γραμμής σε λόφο έξω από την πόλη για να περάσει τη νύκτα.

Ο συρμός αποτελείτο από 72 βαγόνια-βυτία που μετέφεραν αργό πετρέλαιο, τα οποία αποσυνδέθηκαν και κατηφόρισαν την πλαγιά, εκτροχιάστηκαν και ανατινάχθηκαν προκαλώντας πύρινη κόλαση στην μικρή πόλη, το κέντρο της οποίας ισοπεδώθηκε.

Αρχικά, το δυστύχημα αποδόθηκε από την εταιρεία σε βλάβη του πνευματικού συστήματος πέδησης που προκλήθηκε από πυρκαγιά.

Στη συνέχεια η εταιρεία παραδέχθηκε ότι εκείνη τη νύκτα ο μηχανοδηγός δεν ενεργοποίησε αρκετά από τα χειρόφρενα που θα κρατούσαν στη θέση του τον συρμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις