Αεροπλάνο της Ryanair με 148 επιβάτες πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους, εξαιτίας ένδειξης στα όργανα του σκάφους για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

“Σήμανε συναγερμός, αλλά δεν υπήρχε φωτιά”
, δήλωσε εκπρόσωπος των Aρχών του αεροδρομίου.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί με προορισμό το Μέμινγκεν της Γερμανίας και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Πάλμα, όπου και παρέμεινε καθηλωμένο για την εξακρίβωση των αιτίων του περιστατικού.

“Ένα αεροπλάνο της Ryanair απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα και έπειτα από ημίωρη πτήση επέστρεψε για να προσγειωθεί, διότι άναψε ένδειξη για φωτιά στο σύστημα προσγείωσης. Το αεροδρόμιο ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης κατάστασης και το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα, ούτε φωτιάς ούτε με τους επιβάτες”, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους έχει γνωρίσει πολλά περιστατικά τεχνικών προβλημάτων από το 2012, γεγονός που οδήγησε τις ισπανικές αρχές να ζητήσουν από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή άδεια για την ενίσχυση των ελέγχων των αεροπλάνων της Ryanair που πραγματοποιούν πτήσεις στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις