Ένας ιθαγενής στη Βολιβία του οποίου η αναφερόμενη από τον ίδιο ηλικία του τον είχε κατατάξει ως τον γηραιότερο άνθρωπο στη Γη, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό του κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, όπου ζούσε, ανέφερε ο γιος του.

Ο Καρμέλο Φλόρες ισχυριζόταν ότι ήταν 123 ετών καθώς σύμφωνα με διάφορα επίσημα έγγραφα που είχαν ως βάση το πιστοποιητικό βάπτισής του, είχε γεννηθεί στις 16 Ιουλίου του 1890.

Αλλά η Βολιβία άρχισε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης το 1940 και οι αρχές δεν ήταν ποτέ σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την εικαζόμενη ηλικία του Φλόρες.

«Πέθανε χθες στις εννέα το βράδυ» ανέφερε ο γιος του Σεσίλιο Φλόρες, ο οποίος είναι σχεδόν 70 ετών. «Δεν ήταν σε θέση να σταθεί όρθιος το πόδι του ήταν πρησμένο. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι από το διαβήτη» πρόσθεσε ο γιος του.

Ο Φλόρες έλεγε ότι όφειλε τη μακροζωία του στη διατροφή του με σπόρους κουϊνόα και μανιτάρια που έβρισκε δίπλα στο ποτάμι αλλά και στο διαρκές μάσημα φύλλων κόκας.

Ο υπερήλικας άντρας ζούσε σε μια καλαμένια καλύβα σε ένα χωριουδάκι σε υψόμετρο 4.000 μέτρων στις Άνδεις ανατολικά της πρωτεύουσας Λα Παζ.

Είχε πολεμήσει στον πόλεμο της περιόδου 1932-1935 μεταξύ της Βολιβίας και της Παραγουάης ενώ έζησε για λίγο καιρό στην Λα Παζ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να συνηθίσει την πολύβουη πρωτεύουσα.

Ο επίσημος τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο που έζησε ποτέ ανήκει στη γαλλίδα Ζαν Καλμ η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών το 1997, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις