Οι σουνίτες του Ιράκ πρέπει να δημιουργήσουν τις δικές τους αυτόνομες περιοχές, δήλωσε προς το BBC ο Νεσιρβάν Μπαρζανί, ο πρωθυπουργός της αυτόνομης βόρειας ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν.

“Ο καλύτερος τρόπος είναι να έχουν μια περιφέρεια των σουνιτών, όπως αυτή που έχουμε οι Κούρδοι στο Κουρδιστάν”, δήλωσε ο Μπαρζανί αφού επέκρινε την υπό τους σιίτες κυβέρνηση του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι για τις πολιτικές αποκλεισμού που ακολούθησε και οι οποίες έκαναν τους σουνίτες “να αισθάνονται παραμελημένοι”.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο Μπαρζανί αναφερόμενος στις σχέσεις του Μαλίκι με τις σημαντικές εθνοτικές και θρησκευτικές οργανώσεις της χώρας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

“Αν πιστεύει κανείς ότι το Ιράκ θα ξαναγίνει όπως ήταν πριν από τη Μοσούλη, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο”, δήλωσε προσθέτοντας ότι οι κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις των πεσμεργκά δεν έχουν στόχο να ανακαταλάβουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις