Μια νέα μέθοδο η οποία επιτρέπει την μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού από τους γονείς στα παιδιά τους, με υψηλό ποσοστό επιτυχίας κατάφερε να επεξεργασθεί το καθολικό παιδιατρικό νοσοκομείο Bambin Gesù της Ρώμης.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, που αφορούν περισσότερα από εκατό περιστατικά, συνολικά, παρουσιάσθηκαν στον ιταλικό τύπο και δημοσιεύθηκαν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Blood.

Η νέα τεχνική επιτρέπει την μεταμόσχευση μυελού από τον έναν εκ των δύο γονέων στα παιδιά, με ποσοστό επιτυχίας που αντιστοιχεί σε εκείνα των απόλυτα συμβατών δοτών.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, το μυστικό είναι ο καθαρισμός του συνόλου των κυττάρων του δότη, αφαιρώντας εκείνα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και διατηρώντας πολύ υψηλό ποσοστό «καλών» κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τους ιταλούς επιστήμονες, θα μπορέσει να διευκολυνθεί σημαντικά η θεραπεία παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία ή από άλλες μορφές καρκίνου του αίματος όπως και εκείνων που υποφέρουν από μεσογειακή αναιμία ή δεν έχουν αναπτύξει αρκετά ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα .

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι, έως τώρα, για το 40% των μικρών ασθενών δεν μπορούσε να βρεθεί ο κατάλληλος δότης. Με τη νέα τεχνική, στις μεταμοσχεύσεις νωτιαίου μυελού για την θεραπεία της λευχαιμίας, το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 80%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις