Εκατόν εξήντα οκτώ παιδιά που εκδίδονταν εντοπίστηκαν και 281 προαγωγοί συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ σε μεγάλη επιχείρηση του FBI, που διεξήχθη σε σχεδόν εκατό πόλεις, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

“Κάθε παιδί αξίζει να είναι ασφαλές. Με μέτρα όπως η επιχείρηση αυτή που διεξήχθη σε όλη τη χώρα, μπορούμε να θέσουμε τέρμα στον κύκλο της εξαπάτησης”, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

“Αυτοί που διακινούν εκδιδόμενα παιδιά δημιουργούν έναν μόνιμο εφιάλτη γι’ αυτά τα θύματα, τα οποία διανύουν την εφηβική ηλικία“, δήλωσε η Λέσλι Κάλντουελ, αναπληρώτρια υπουργός Δικαιοσύνης.

“Η επιχείρηση αυτή βάζει τους εμπόρους αυτούς πίσω από τα κάγκελα και σώζει τα παιδιά από αυτόν τον εφιάλτη, ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να ζουν την παιδική τους ηλικία”, τόνισε.

Η επιχείρηση αυτή άρχισε το 2003 στο πλαίσιο του Εθνικής Πρωτοβουλίας για τη Χαμένη Αθωότητα, είναι στην τρίτη φάση της.

Συνολικά, έχουν βρεθεί περί τα 3.600 παιδιά που “έκαναν πεζοδρόμιο” στους δρόμους των ΗΠΑ και 1.450 άτομα καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές, μεταξύ τους 14 έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων και θυμάτων που εντοπίστηκαν καταγράφηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στις νότιες ΗΠΑ, στο Κλίβελαντ του Οχάιο (βόρεια), στο Λος Άντζελες και το Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια.

Κρούσματα εμπορίας παιδιών γενικά εντοπίζονται από τις δυνάμεις της τάξης που θέτουν κατά προτεραιότητα στόχο της επιχείρησής τους τις στάσεις για τα φορτηγά, τα καζίνο, τα πεζοδρόμια ή τις ιστοσελίδες συναντήσεων που προσφέρουν “συνοδούς”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις