Ρηξικέλευθη πρόταση έκανε κορυφαίος βρετανός γιατρός και επικεφαλής του εθνικού φορέα για τη δημόσια υγεία, προτείνοντας να ισχύσει εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής εκείνων που εργάζονται πολλές ώρες και να βρουν δουλειά όσοι είναι άνεργοι.

Ο καθηγητής Τζον Άστον ανέφερε πως, η μείωση της εργάσιμης εβδομάδας σε πέντε ή τέσσερις ημέρες θα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση του άγχους, της υψηλής πίεσης και βελτίωση της ψυχικής κατάστασης των εργαζομένων, που θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για την οικογένεια, τα χόμπι και τους φίλους τους.

Πρόσθεσε πως πρέπει να μπει τέλος στην «κακή κατανομή εργασίας». «Αν δει κανείς τον τρόπο που ζούμε, το στρες το οποίο υφίσταται ο κόσμος, την πίεση από το εργασιακό περιβάλλον, διαπιστώνει πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα υγείας», σημείωσε.


«Το πρόβλημα είναι πως μία μερίδα του πληθυσμού εργάζεται υπερβολικά σκληρά, την ίδια στιγμή που μία άλλη μερίδα είναι χωρίς δουλειά», πρόσθεσε.

«Το διάλειμμα για φαγητό δεν υπάρχει πια, οι εργαζόμενοι τρώνε ένα σάντουιτς στο γραφείο τους και συνεχίζουν να δουλεύουν» δήλωσε ο επικεφαλής των 3.300 ειδικών και εργαζομένων στον χώρο της δημόσιας υγείας στη Βρετανία.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις