Η χαμογελαστή, ξανθιά τσιρλίντερ Kendall Jones έχει το προφίλ μιας συνηθισμένης αμερικανίδας φοιτήτριας…

Με μια διαφορά: έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, λόγω του αρρωστημένου πάθους της να σκοτώνει άγρια ζώα και στη συνέχεια να ποζάρει μαζί τους…

Γιατί ακόμα και εάν δεχθούμε ότι το κυνήγι είναι… “φυσιολογικό” (που δεν είναι), το ότι ποζάρει χαμογελαστή (!) με τα άψυχα πλάσματα, που σκότωσε, είναι άρρωστο…

Η 19χρονη, η οποία σπουδάζει στο Texas Tech university, ανεβάζει συνέχεια στο λογαριασμό της στο Facebook φωτογραφίες με την ίδια δίπλα σε νεκρά άγρια ζώα: ένα λιοντάρι, ένα ρινόκερο, μια αντιλόπη, μια λεοπάρδαλη, έναν ελέφαντα, μια ζέβρα και έναν ιπποπόταμο.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι “οι κυνηγοί είμαστε οι μεγαλύτεροι οικολόγοι, διότι θέλουμε την αύξηση του πληθυσμού των ζώων”.

Δεν της έχει ωστόσο πει κανένας ότι με το κυνήγι, καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο…

Εναντίον της υπάρχουν ήδη δύο ψηφίσματα: το ένα είναι στο AVAAZ.org και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 170.000 υπογραφές ανθρώπων, που ζητούν να αποσυρθεί η σελίδα της στο Facebook.

Σε αυτό, ζητείται η συλλογή υπογραφών “για χάρη όλων των ζώων, ειδικά αυτών της Αφρικής… όπου κυνηγοί πηγαίνουν για να σκοτώσουν ζώα για ευχαρίστηση”.

Υπογράψτε ΕΔΩ

Το άλλο ψήφισμα γίνεται στην ιστοσελίδα change.org και καλεί να απαγορευθεί η είσοδος της Jones σε οποιοδήποτε αφρικανικό κράτος.

Υπογράψτε ΕΔΩ

Να σημειωθεί ότι η σελίδα της στο Facebook έχει περισσότερα από 17.000 “likes” και οι περισσότεροι σχολιάζουν θετικά τις αποτρόπαιες φωτογραφίες.

Υπάρχουν ωστόσο και μηνύματα οργής.

“Θα ήθελα να σε ρίξω μέσα στα λιοντάρια, να δω τί θα έκανες χωρίς όπλο” έγραψε ένας.

“Το να βλέπεις ανθρώπους να χαμογελούν δίπλα σε νεκρά αριστοκρατικά ζώα είναι απλώς λυπηρό” σχολιάζει κάποιος άλλος.

Ένας τρίτος ωστόσο είναι λιγότερο διπλωματικός. “Είσαι ένα κάθαρμα. Ελπίζω τα ζώα της Αφρικής να πάρουν μια μέρα την εκδίκησή τους από σένα για όλες τις υπέροχες ψυχές που σκότωσες”.

Η Jones -η οποία σκότωσε για πρώτη φορά όταν ήταν 13 ετών (!), στο δεύτερο ταξίδι της στην Αφρική-, ισχυρίζεται ότι δεν είναι νεκρά όλα τα ζώα, δίπλα στα οποία ποζάρει, αλλά ορισμένα είναι ναρκωμένα…

Επιμέλεια: Ρενάτα Γρυπάρη (εκπαιδεύτρια σκύλων – [email protected])

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: [email protected]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις