Βίντεο που δείχνει το αιφνίδιο και συντριπτικό πλήγμα των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων σε ένα παλαιστινιακό σπίτι, κυκλοφόρησε στο Youtube. Πρόκειται για την τεχνική “χτύπημα στη στέγη” που προηγείται αεροπορικών βομβαρδισμών.

Σημειώνεται ότι η ισραηλινή πλευρά υποστηρίζει πως πρόκειται για τακτική προειδοποίησης, ωστόσο είναι ένα πλήγμα πριν το μεγάλο πλήγμα και μπορεί να αποδειχτεί εξίσου θανατηφόρο, αφού γίνεται σε κατοικημένες περιοχές.

Το βίντεο δείχνει το χτύπημα με βλήμα και την αεροπορική επιδρομή από δύο F16 μετά από 15 λεπτά που αφήνει πίσω της συντρίμμια. Η καταστροφή φαίνεται πλήρως όταν “κάθεται” ο καπνός.

Η τακτική αυτή των Ισραηλινών έχει καταδικαστεί από την Διεθνή Αμνηστία, η οποία τονίζει πως “με κανέναν τρόπο το να ρίχνεις βλήματα σε ένα σπίτι δεν είναι προειδοποίηση”, προσθέτοντας ότι στην ουσία αποτελεί θανατηφόρο πλήγμα και τίποτα άλλο.


Την προηγούμενη εβδομάδα οκτώ άνθρωποι – μέλη της ίδιας οικογένειας – σκοτώθηκαν από ένα μόνο χτύπημα από αέρος που ακολούθησε το “χτύπημα στη στέγη”.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Independent

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις