Στο κατακόκκινο εξώφυλλο του περιοδικού TIME, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περπατά βλοσυρός, με τη σκιά να σχηματίζει το μοιραίο Boeing που έπεσε στην Ουκρανία. Ο τίτλος: “Ψυχρός Πόλεμος ΙΙ”.

Από την άλλη, το περιοδικό Newsweek, στο δικό του εξώφυλλο το πρόσωπο του Πούτιν σε κοντινό κάδρο με γυαλιά ηλίου που αντικατροπτίζουν τις μάχες στο Ντόνετσκ. Το Newsweek γράφει: “Ο Παρίας – Ο Νούμερο 1 εχθρός της Δύσης”.

Τα δύο εξώφυλλα των περιοδικών προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση και θεωρούνται ως μια προσπάθεια Ευρώπης και ΗΠΑ να υπερτονίσουν την ευθύνη της Ρωσίας στο ψυχροπολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την πτώση του Γιανούκοβιτς και την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας.

Στο άρθρο του TIME, ο αρθρογράφος επισημαίνει την πλάνη στην οποία βρίσκονται οι νέες γενιές των Δυτικών, που θεωρούν ότι ο «Ψυχρός πόλεμος» έχει τελειώσει προ πολλού, νομίζουν ότι η ειρήνη στην Ευρώπη είναι δεδομένη, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη ένα σχέδιο: Την διάλυση του ΝΑΤΟ και την επαναφορά της ρωσικής επιρροής σε όλο τον πλανήτη.

Έτσι λοιπόν εξηγείται η σχεδόν απαθής στάση του Ρώσου προέδρου στο θέμα της κατάρριψης του Μαλαισιανού αεροσκάφους, που σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο του Time, ήταν μια ευκαιρία για τον Πούτιν να αναδείξει την μεγάλη του δύναμη, ενώ οι Δυτικοί ηγέτες αρκέστηκαν να τον παρακαλούν ευγενικά!

Από την άλλη, το Newsweek, στο πολυσέλιδο αφιέρωμά του για τον Πούτιν με τίτλο «Στα ενδότερα της αλεξίσφαιρης φούσκας του νούμερο ένα δημόσιου εχθρού-παρία της Δύσης», το αμερικανικό περιοδικό Newsweek αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο «δικτάτορα των τελευταίων ημερών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις