Παιδιά και μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν στη Γάζα

Παιδιά και μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν στη Γάζα

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά- σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοινώθηκε από την παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι τρεις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές του ένοπλου κλάδου της, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, σκοτώθηκαν σε επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας τα χαράματα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Πρόκειται για το φόνο των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς, αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακο, στις 8 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ αναφέρουν πως πρόκειται για τους Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, Ραέντ αλ-Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ. Oι δύο πρώτοι ήταν μέλη της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης των Ταξιαρχιών. O Αμπού Σαμάλα ήταν ο διοικητής των αλ-Κάσαμ για το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε τη μεθεπομένη ενός άλλου αεροπορικού πλήγματος το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή στη σύζυγο και στον δίχρονο γιο του αρχηγού των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, του Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή, σύμφωνα με το κίνημά του.

Η κηδεία του μωρού και της γυναίκας

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών, ισραηλινή επιδρομή κατέστρεψε εντελώς μια πολυκατοικία της Ράφα και στοίχισε τη ζωή σε επτά Παλαιστινίους. Δεν κατέστη άμεσα σαφές αν οι τρεις στρατιωτικοί ηγέτες περιλαμβάνονται στον απολογισμό αυτό.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως αεροσκάφη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 20 επιθέσεις στη Γάζα, αλλά δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας άνδρας και ένα παιδί 13 ετών σκοτώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μια άλλη επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας) στοίχισε τη ζωή σε έναν Παλαιστίνιο.

Ρεπορτάζ του Reuters