Ένας 23χρονος Πολωνός μετανάστης ονόματι Άαρον Κοσμίνσκι ήταν ο διαβόητος Τζακ ο Αντεροβγάλτης, υποστηρίζει ερασιτέχνης ντέτεκτιβ που ισχυρίζεται πως έλυσε τον γρίφο των εγκλημάτων τα οποία συνέβησαν στο East End του Λονδίνου το 1888.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το βιβλίο του Ράσελ Έντουαρτς, “Κατονομάζοντας τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη”, αναφέρει πως ένα αιματοβαμμένο σάλι που ο συγγραφέας αγόρασε το 2007 σε δημοπρασία, είχε γενετικό υλικό που τον οδήγησε στον δολοφόνο.

“Μελέτησα την υπόθεση των φόνων επί 14 χρόνια. Για πρώτη φορά στην ιστορία της υπόθεσης, υπάρχει αποδεικτικό υλικό” λέει ο ίδιος, προσθέτοντας: “Αυτό ήταν τον ξεσκεπάσαμε”.

“Μόνο όσοι θέλουν να διαιωνίσουν τον μύθο του Τζακ θα αμφισβητήσουν τα στοιχεία μου”, τονίζει.

Ο Αντεροβγάλτης δολοφόνησε τουλάχιστον πέντε γυναίκες, κόβοντας το λαιμό τους και αφαιρώντας τους εσωτερικά όργανα.

Τα ακρωτηριασμένα πτώματα τα άφηνε σε σοκάκια του Whitechapel.

Ο Έντουαρτς αναφέρει πως αγόρασε το 2007 το σάλι που ανήκε στην Catherine Eddowes, θύμα του διαβόητου εγκληματία.

Φέρεται να το είχε πάρει ο αστυνομικός που βρισκόταν σε βάρδια το βράδυ του φόνου για να το δώσει στη γυναίκα του, ωστόσο εκείνη δεν το φόρεσε ποτέ.

Το ματωμένο ρούχο περνούσε από γενιά σε γενιά έως ότου βγήκε σε δημοπρασία.

Ο συγγραφέας ζήτησε τη βοήθεια του Jari Louhelainen, ειδικού στη μοριακή βιολογία και ακολούθησε έρευνα που διήρκεσε πάνω από τρία χρόνια. Τελικά το υλικό ταυτοποιήθηκε με το DNΑ ενός από τους έξι βασικούς υπόπτους για τα φρικιαστικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με το βιβλίο ο Κοσμίνσκι ήταν πολωνοεβραίος μετανάστης που ήρθε με την οικογένειά του στη Βρετανία το 1881. Πέρασε τη ζωή του σε διάφορα άσυλα για φρενοβλαβείς και πέθανε το 1899 από γάγγραινα στο πόδι.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2014/09/08/jarckantterovgaltis89142.jpg

Με πληροφορίες από τον Guardian