"Μάχη" Καναδά-Ρωσίας για την πτήση ρωσικού αεροσκάφους

"Μάχη" Καναδά-Ρωσίας για την πτήση ρωσικού αεροσκάφους
Η καναδική κυβέρνηση κατήγγειλε ως "προκλητική ενέργεια" την πτήση ρωσικού καταδιωκτικού αεροσκάφους την Κυριακή πάνω από καναδική φρεγάτα, που βρισκόταν σε υπό νατοϊκή διοίκηση αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πολεμικό αεροσκάφος "της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που πραγματοποίησε κύκλους γύρω από το NCMS Toronto δεν απείλησε με κάποιον τρόπο το καναδικό πλοίο", τόνισε ο καναδός υπουργός Άμυνας Ρομπ Νίκολσον, κρίνοντας ωστόσο ότι οι ενέργειες αυτές "είναι χωρίς λόγο προκλητικές και κλιμακώνουν περαιτέρω τις εντάσεις" στην περιοχή.

Η καναδική φρεγάτα συμμετέχει μαζί με άλλες νατοϊκές δυνάμεις στα μέτρα ασφαλείας τα οποία ελήφθησαν από το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα και εκφράζει την αποφασιστικότητα του Καναδά να συμβάλει στην ειρήνη και την ασφάλεια στην ανατολική και την κεντρική Ευρώπη, υπενθύμισε ο καναδός υπουργός Άμυνας.

"Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται εξαιτίας της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας και της εισβολής στην Ουκρανία", διευκρίνισε ο Νίκολσον προσθέτοντας ότι "οι ανεύθυνες ενέργειες της Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν".

Απαντώντας στις κατηγορίες της καναδικής κυβέρνησης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κανένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος δεν πλησίασε την καναδική φρεγάτα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε ότι δύο ρωσικά αεροσκάφη πέρασαν από την περιοχή πραγματοποιώντας πτήση ρουτίνας, αλλά χωρίς να πλησιάσουν το κενό πολεμικό πλοίο".