Τα βρετανικά στρατεύματα ίσως χρειαστεί να επιστρέψουν στο Ιράκ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές αυτή τη φορά, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σε μια δημόσια παρέμβασή του από την προσωπική του ιστοσελίδα.

Αναγνωρίζει ότι οι η Δύση δεν έχει καμία διάθεση να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ, ειδικά μετά την πρότερη εμπειρία τους, προειδοποιεί ωστόσο ότι είναι ο μόνος τρόπος για να νικηθούν οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού κράτους, οι οποίοι έχουν αποκεφαλίσει τρεις δυτικούς ομήρους τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα απειλούν να σκοτώσουν τον βρετανό ταξιτζή Άλαν Χένινγκ.

“Επειδή ο εχθρός είναι φανατικός, επειδή είναι έτοιμος να σκοτώσει και να σκοτωθεί, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να σταλεί στρατός με οποιοδήποτε κόστος, προκειμένου να δώσει μάχη μέχρι τέλους” γράφει ο Μπλερ.

Να σημειωθεί ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το ενδεχόμενο να στείλει πολεμικά αεροπλάνα για επιδρομές από αέρος, αποκλείει ωστόσο οποιαδήποτε αποστολή βρετανικού στρατού.

Για τον Μπλερ όμως οι αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών δεν είναι αρκετές και θα πρέπει να υπάρξει και στρατιωτική επέμβαση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις