Νέο βίντεο των τζιχαντιστών δείχνει -για τρίτη φορά- τον βρετανό όμηρο Τζον Κάντλι να απευθύνει “κήρυγμα” προς τη Δύση, προειδοποιώντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές σε Συρία και Ιράκ δεν θα νικήσουν τους μαχητές.

Οι τζιχαντιστές ειρωνεύεται επίσης την προσπάθεια των ξένων κυβερνήσεων να ενισχύσουν τις τοπικές ένοπλες δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν.

Σχολιάζοντας την θέση της Ουάσινγκτον, το μήνυμα που μεταδίδουν οι τζιχαντιστές είναι ότι «όλα ήταν απογοητευτικά προβλέψιμα, η Αμερική είναι καλή, το Ισλαμικό Κράτος είναι κακό, και θα νικηθούν με αεροσκάφη και ένα συνοθύλευμα μαχητών στο έδαφος».

«Από την πλευρά του, το Ισλαμικό Κράτος καλωσορίζει αυτόν τον υπό κατασκευή στρατό του Ομπάμα» λέει το μήνυμα, αναφερόμενο στην απόπειρα εξοπλισμού και ενίσχυσης κούρδων μαχητών και ενόπλων της μετριοπαθούς συριακής αντιπολιτεύσης ως αντίβαρο στην ISIS.

Ο βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι απήχθη στο τέλος του 2012.

Σε αντίθεση με τους Τζέιμς Φόλεϊ και Στέφεν Σότλοφ, στα προηγούμενα δύο βίντεο με τον Κάντλι δεν υπήρχε ανοικτά διατυπωμένη απειλή για τη ζωή του -έστω κι αν ο κίνδυνος είναι προφανής, ακόμη από την πορτοκαλί στολή που φορά (όπως οι άλλοι όμηροι).

Σύμφωνα με το BBC, είναι η πρώτη φορά που ο Κάντλι ξεκαθαρίζει στην αρχή ότι μιλά ως όμηρος, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις