Σφοδρές μάχες διεξάγονταν το πρωί της Παρασκευής στη συριακή πόλη Κομπάνι (Άιν αλ-Άραμπ), που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από τα τουρκικά σύνορα που απέχουν μερικά χιλιόμετρα.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει υψωθεί πάνω απ’ αυτή τη συριακή πόλη που κατοικείται κυρίως από Κούρδους και βλήματα όλμου την πλήττουν κατά τακτικά διαστήματα.

“Παρακολουθούμε με θλίψη το φονικό έργο του Ισλαμικού Κράτους”, δήλωσε ο Τζαφέρ Σεβέν, ένας Κούρδος της Τουρκίας, αυτόπτης μάρτυρας των βομβαρδισμών από το τουρκικό μεθοριακό πέρασμα του Μουρσίτπιναρ.

“Οι αδελφοί μας βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει πολλή βία”, πρόσθεσε.

“Είναι μια σφαγή που διαπράττεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου”, είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας των μαχών, ο Μπουρχάν Ατμάτσα, “ο κόσμος παραμένει σιωπηλός ενώ οι Κούρδοι σφαγιάζονται”.

Εδώ και πολλές ημέρες, οι τζιχαντιστές μαχητές έχουν πλησιάσει στα προάστια του Κομπάνι, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πόλη έχει “αδειάσει από το 90% των κατοίκων της” και πως τα γύρω χωριά είναι πλέον “σχεδόν έρημα και ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος”.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δεν απομένουν παρά λίγες χιλιάδες άμαχοι στο Κομπάνι, που αριθμούσε 70.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο και είχε υποδεχθεί αντίστοιχο αριθμό προσφύγων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις