Η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση με φόντο την μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας που διευκολύνει τις απολύσεις.

Υπέρ εκφράσθηκαν 165 γερουσιαστές, κατά 111, ενώ 2 επέλεξαν την αποχή. Η απαιτούμενη πλειοψηφία ήταν εκατόν εξήντα ενός ψήφων.

Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση έχει προκαλέσει διαφοροποιήσεις και δυσαρέσκεια και στο εσωτερικό του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος: Δυο «δημοκρατικοί» γερουσιαστές επέλεξαν την αποχή, ένα τρίτος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε, ενώ άλλοι τριάντα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Ρέντσι ζητούν να βελτιωθεί το εν λόγω μέτρο, πριν την έγκρισή του από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είχε συνδεθεί με την πρώτη έγκριση των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού, οι οποίες προβλέπουν πιο ευέλικτες απολύσεις – με περιορισμένο δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής- αλλά και προσπάθεια επέκτασης των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Οι δε εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων είχαν προχωρήσει σε θεαματική διαμαρτυρία, με κατάληψη της αίθουσας της Βουλής, ενώ κάποια μέλη της πολιτικής δύναμης του Γκρίλλο πέταξαν βιβλία και χαρτιά κατά του προέδρου του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο.

Βίντεο από τα επεισόδια

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις