Μια ολόκληρη τάξη, στο γυμνάσιο Λαντσμπέργκ της Γερμανίας, επικοινωνούσε με ναζιστικά μηνύματα και αντάλλασσε ναζιστικούς χαιρετισμούς, προκαλώντας σοκ σε γονείς και Αρχές, που δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους οι έφηβοι εκδήλωσαν τέτοια λατρεία για το ναζισμό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι μαθητές φαίνεται ότι μοιράζονταν μεταξύ τους φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται να χαιρετούν ναζιστικά, έχοντας βάλει το μουστάκι του Χίτλερ.

Παράλληλα, έπλεκαν το εγκώμιο του Χίτλερ και αντάλλασσαν μηνύματα με αντισημιτικό περιεχόμενο και ανέκδοτα σχετικά με το ολοκαύτωμα.

“Γιατί ο Χίτλερ αυτοκτόνησε; Γιατί οι Εβραίοι του έστειλαν το λογαριασμό του αερίου” έγραφε ένα μήνυμα.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: ” Είμαι συγκλονισμένος. Αν αυτό είναι αλήθεια υπάρχει μόνο μια λύση, η μηδενική ανοχή!” Τα μηνύματα παραδόθηκαν στην αστυνομία, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.

Δύο γονείς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και να υποκινούν τους μαθητές, κλήθηκαν σε μια συζήτηση μαζί με τα παιδιά τους, σε μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα, ενώ τους μαθητές θα επισκεφθεί ειδικευμένος ψυχολόγος.

Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθεί από ποιον ξεκίνησε το περιστατικό, καθώς έχουν ξεκινήσει οι διακοπές του φθινοπώρου, ενώ πρόσθεσε ότι “το να καταργούν τα ταμπού οι νέοι αποτελεί μέρος της εφηβείας, δεν πιστεύω ότι ήθελαν να προβάλλουν τη νεοναζιστική ιδεολογία”.

Να σημειωθεί ότι κάθε προβολή ή χρήση ναζιστικών συμβόλων και ιδεολογιών απαγορεύεται στην Γερμανία από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τιμωρείται με 6 μήνες φυλάκιση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις