Η ενεργοποίηση του συστήματος περιστροφής των πτερύγιών του (feathering) νωρίτερα από το καθορισμένο οδήγησε στη συντριβή του τουριστικού διαστημοπλοίου της Virgin Galactic, την περασμένη εβδομάδα, όπως προέκυψε από έρευνα σχετικά με τα αίτια.

Το σύστημα αυτό περιστρέφει τις πτέρυγές του προς τα πάνω σε γωνία 65 μοιρών και στη θέση αυτή τα φτερά δημιουργούν μια ισχυρή οπισθέλκουσα δύναμη και μειώνουν την ταχύτητα καθόδου για λόγους ασφάλειας.

Οι εμπειρογνώμονες εντόπισαν ανέπαφες τις δεξαμενές καυσίμων και τον κινητήρα του διαστημοπλοίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, Κρίστοφερ Χαρτ, σε συνέντευξη Τύπου στην Μοχάβε της Καλιφόρνιας, κοντά στον τόπο της συντριβής.

Νωρίτερα, ο Χαρτ είχε δηλώσει ότι το SpaceShipTwo διαλύθηκε πιθανότατα εν πτήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, της εταιρείας του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, συνετρίβη στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης.

Από τη συντριβή του διαστημικού σκάφους της Virgin Galactic σκοτώθηκε ο κυβερνήτης και τραυματίστηκε σοβαρά ο συγκυβερνήτης.

Ρεπορτάζ του ReutersΑκολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις