Το μυστικό συμβόλαιο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας και νυν εκπροσώπου του Κουαρτέτου για τη Μ. Ανατολή, Τόνι Μπλερ, με την πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας PetroSaudi, αξίας 41.000 λίρες το μήνα, αποκάλυψε η Sunday Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία Tony Blair Associates, υπέγραψε το συμβόλαιο που προβλέπει την παραπάνω μηνιαία αμοιβή αλλά και προμήθεια, επί όποιων συμφωνιών βοηθούσε να κλείσουν, το 2010.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει γίνει στόχος κριτικής ότι χρησιμοποίησε διάφορες διπλωματικές θέσεις μετά την θητεία του στην Downing Street, προκειμένου να θησαυρίσει.

Πηγή από την PetroSaudi, στην οποία συμμετέχει και μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι “ο Μπλερ έχει βαθείς δεσμούς με τη Μέση Ανατολή και έτσι τον γνωρίσαμε. Έχουμε πολλούς κοινούς γνωστούς και αυτοί μας έφεραν σε επαφή. Ήταν μία εμπιστευτική αποστολή, στην οποία μας βοήθησε να επεκτείνουμε τις εργασίες μας στην Κίνα”.

Εκπρόσωπος του Μπλερ δήλωσε ότι η εταιρεία του πρώην πρωθυπουργού συνεργάστηκε με την PetroSaudi, για μία περίοδο μηνών, πριν από τέσσερα χρόνια, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία σχέση της συμφωνίας με τον διπλωματικό του ρόλο.

Πηγή: The Telegraph

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις