Επεισοδιακά κατέληξε η πρώτη επίσκεψη αλβανού πρωθυπουργού στη Σερβία εδώ και 68 χρόνια καθώς η κοινή συνέντευξή Τύπου μεταξύ του Αλεξάντερ Βούτσιτς και του Έντι Ράμα εξελίχθηκε σε “θερμό επεισόδιο“, μετά από δήλωση του Ράμα για το Κόσοβο.

Σύμφωνα με το BBC, η ιστορική επίσκεψη του Ράμα στο Βελιγράδι, θεωρήθηκε ως απόπειρα να μπουν στην άκρη οι εθνικιστικές διαφορές που αναζωπυρώθηκαν μετά τον διαβόητο αγώνα των εθνικών, που σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Ράμα δήλωσε πως το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο και ότι η ανεξαρτησία του πρέπει να γίνει σεβαστή. “Δεν περίμενα τέτοια πρόκληση” ήταν η απάντηση Βούτσιτς, ο οποίος δήλωσε πως η Αλβανία δεν δικαιούται να έχει οποιεσδήποτε αξιώσεις για το Κόσοβο.

Όπως αναφέρει το BBC, το Κόσοβο είναι μία πρώην σερβική επαρχία με την πλειοψηφία του πληθυσμού να είναι αλβανική. Ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008 και η ανεξαρτησία αναγνωρίστηκε από αρκετά ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ. Άλλες χώρες αρνήθηκαν να το αναγνωρίσουν. Μεταξύ αυτών η Σερβία.


Δείτε το βίντεο


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις