Πάνω από 400 Αυστραλοί… έθαψαν το κεφάλι τους στην άμμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του πρωθυπουργού τους να δεχτεί ως γεγονός την κλιματική αλλαγή και – κατά συνέπεια – να λάβει μέτρα για τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, οι διαδηλωτές έκαναν την πρωτότυπη διαμαρτυρία τους στην Παραλία Μπόντι, με αφορμή την σύνοδο του G20 και το γεγονός πως η κλιματική αλλαγή δεν βρέθηκε στην ατζέντα.

Και αυτό παρά την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Κίνα, για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

“Ο Ομπάμα συμμετέχει, ο Ξι Τζιπίνγκ συμμετέχει. Όλοι συμμετέχουν εκτός από έναν” φώναζε ένας διαδηλωτής στο μεγάφωνο με τους λοιπούς να απαντούν: “Ο Τόνι Άμποτ!“.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν γονείς με μωρά, μαθητές, εργαζόμενοι με τα κουστούμια τους κ.α.

Θάβοντας το κεφάλι τους στην άμμο θέλησαν να δείξουν ότι η άρνηση της κλιματικής αλλαγής είναι “στρουθοκαμηλισμός“.

Ορνιθολόγοι βέβαια υποστηρίζουν πως είναι μύθος ότι το συγκεκριμένο πτηνό επιδεικνύει αυτή τη συμπεριφορά, ωστόσο η φράση έχει “μείνει” για να καυτηριάσει τη στάση των ανθρώπων που κάνουν πως δεν βλέπουν μια δυσάρεστη πραγματικότητα, θεωρώντας ότι έτσι θα την κάνουν να εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τον Guardian o Τόνι Άμποτ δήλωσε το 2009 ότι όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή είναι “μπούρδες” και ότι το κάρβουνο είναι “καλό για την ανθρωπότητα”. Πρόσφατα η Αυστραλία ήρε φόρο στην εκπομπή ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου – κάνοντας την εξαίρεση.

Βίντεο από τη διαμαρτυρία
Πηγή: Guardian, Επιμέλεια: Ντίνα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις