Η τράπεζα έκανε έξωση σε μία 85χρονη Ισπανίδα, η οποία είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο 70.000 ευρώ του γιου της και η Ράγιο Βαγεκάνο παρενέβη και θα της προσφέρει ένα κατάλυμα για το υπόλοιπο της ζωής της.

Η συγκινητική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή, μετά από δηλώσεις του προπονητή της ομάδας της Primera Division, Πάκο Χέμεθ.

Η Κάρμεν Αγιούσο Μαρτίνεθ κατοικεί σε συνοικία του Βαγέκας εδώ και 50 χρόνια, ωστόσο έπεσε κι αυτή θύμα της κρίσης, με ολέθριες επιπτώσεις.

“Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μία οικογένεια είναι να διωχθεί από το ίδιο της το σπίτι. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά μία κυρία που της έκαναν έξωση από ένα σπίτι που ζούσε 50 χρόνια. Είναι μία κατάσταση που μας αφορά όλους και δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Γι’ αυτό το λόγο πρόκειται να βοηθήσουμε την κυρία. Όχι μόνο εγώ, αλλά και το προπονητικό επιτελείο, οι παίκτες κι όλοι”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός προπονητής.

Ο Χέμεθ γνωστοποίησε ότι έχει δημιουργεί τραπεζικός λογαριασμός για την περαιτέρω υποστήριξη της 85χρονης, η οποία κατά τη διαδικασία της έξωσης, ζητούσε από τους αστυνομικούς να της επιτρέψουν να στρώσει το κρεβάτι της και ζητούσε από τους δημοσιογράφους να μην τραβήξουν φωτογραφίες από το ακατάστατο σπίτι της.