Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε και κρατεί τη σύζυγο και μια από τις κόρες του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, που προσπάθησαν να περάσουν από τη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.


Οι αξιωματούχοι απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν το όνομα και την εθνικότητα της γυναίκας, την οποία περιέγραψαν ως “μία από τις συζύγους” του αλ-Μπαγκντάντι.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι η σύζυγος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ταξίδευε μαζί με μία από τις κόρες τους, αντίθετα με τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν γιο του ζεύγους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας As-Safir, ο λιβανικός στρατός συνέλαβε και κρατεί την γυναίκα “σε συντονισμό με ξένη υπηρεσία Πληροφοριών”.

Εξετάσεις DNA πραγματοποιήθηκαν για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται πραγματικά για παιδί του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από ιστοσελίδες του Ισλαμικού Κράτους.

Η σύλληψη αποτελεί πλήγμα για τον αλ-Μπαγκντάντι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της οργάνωσης, η οποία έχει συλλάβει πλήθος ξένων, ιρακινών και σύρων ομήρων.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έχουν οργανώσει επιχείρηση καταδίωξης των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους και βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή στα συνοριακά περάσματα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό επιθέσεων με στόχο την επέκταση της επιρροής του Ισλαμικού Κράτους στον Λίβανο.

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι κάλεσε, σε ομιλία του που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 13 Νοεμβρίου, τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας και ισχυρίστηκε ότι το αυτόκλητο “χαλιφάτο” του εξαπλώνεται στη Σαουδική Αραβία και σε ακόμη τέσσερις αραβικές χώρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις