Νεκρόπολη που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο, είναι πιθανό να “φιλοξενεί” ένα εκατομμύριο μούμιες, σύμφωνα με την ομάδα αμερικανών αρχαιολόγων που κάνει την ανασκαφή. Η νεκρόπολη έχει ανακαλυφθεί εδώ και 30 χρόνια και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 1.700 ταφές.

“Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο ταφές. Είναι τεράστιο και πυκνό κοιμητήριο” δήλωσε ο επικεφαλής της ανασκαφής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι περισσότερες από τις ταφές χρονολογούνται στον 1ο π.Χ. αιώνα, όταν η Αίγυπτος ήταν υπό ρωμαϊκή κατάκτηση.

Κοντά στην νεκρόπολη υπήρχε ένα μικρό χωριό που δεν δικαιολογεί το μέγεθος της. Οι άνθρωποι που είναι θαμμένοι εδώ δεν ανήκαν στις βασιλικές οικογένειες. Δεν υπάρχουν φέρετρα, είναι θαμμένοι στην άμμο, ενώ η ταρίχευση δεν είναι άρτια στους περισσότερους νεκρούς.

Ωστόσο, παρά την ταπεινή καταγωγή των νεκρών, οι αρχαιολόγοι βρήκαν πολύ όμορφα αντικείμενα στις ανασκαφές, όπως λινά υφάσματα, γυάλινα αντικείμενα και παιχνίδια. “Όποιος πλούτος τους ανήκε, θάφτηκε μαζί τους” ανέφερε ο αρχαιολόγος.

Ρεπορτάζ της Daily Mail


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις