Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα στην πόλη Νάντ της δυτικής Γαλλίας, όταν ένας άνδρας οδήγησε το ημιφορτηγό του σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, η τρίτη βίαιη επίθεση που σημειώθηκε στη χώρα σε διάστημα λίγων ημερών.

Μετά τη σύγκρουση, ο οδηγός αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι 9 φορές, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Τέσσερις εκ των θυμάτων τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ένας έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ο οδηγός του λευκού ημιφορτηγού φώναζε «Αλλάχου Άκμπάρ», που στα αραβικά σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος».

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δεν άκουσαν τον άνδρα να αναφωνεί κάτι τέτοιο.
μαχητές ή
Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής εξαιτίας φόβων για πιθανές επιθέσεις στο έδαφός της από ισλαμιστές
ανθρώπους που ασπάζονται την ιδεολογία αυτή, εις αντίποινα για τη συμμετοχή της χώρας στο διεθνή συνασπισμό που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και δήλωσαν ότι ο οδηγός δεν είχε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την επίθεση. Είπαν επίσης ότι ενήργησε με δική του πρωτοβουλία και πιθανόν έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μία μόλις ημέρα αφότου ένας 40χρονος άνδρας που σύμφωνα με τη δικαιοσύνη πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα παρέσυρε και τραυμάτισε 13 περαστικούς στην πόλη Ντιζόν, φωνάζοντας “Ο Θεός είναι μεγάλος”.

Επίσης, το Σάββατο ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα κωμόπολης της κεντρικής Γαλλίας φωνάζοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες συναδέλφων τους.

«Είμαστε όλοι ανήσυχοι για αυτά τα τραγικά περιστατικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς. Ο ίδιος είχε πει νωρίτερα ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αντιμετωπίσει η χώρα τέτοιο υψηλό κίνδυνο τρομοκρατίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις