Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε κατά το τελευταίο εξάμηνο 1.878 ανθρώπους στη Συρία, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου, στη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών το ΙΚ σκότωσε 120 μαχητές του, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι που επιχειρούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η ένοπλη οργάνωση έχει καταλάβει τεράστια τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και τον Ιούνιο εγκαθίδρυσε χαλιφάτο στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό της. Έκτοτε μάχεται εναντίον των κυβερνήσεων Συρίας και Ιράκ, άλλων ενόπλων και των κουρδικών δυνάμεων.

Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, ο επικεφαλής της ΜΚΟ αυτής που εδρεύει στο Λονδίνο, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το ΙΚ έχει σκοτώσει 1.175 αμάχους, περιλαμβανομένων οκτώ γυναικών και τεσσάρων παιδιών.

Ο ίδιος είπε ότι οι 930 από τους πολίτες που σκότωσε ήταν μέλη της σουνιτικής φυλής Σεϊτάτ από την ανατολική Συρία, η οποία πολέμησε εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ για τον έλεγχο δύο πετρελαιοπηγών τον Αύγουστο.

Παράλληλα είπε ότι 116 ξένοι μαχητές που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ αλλά στη συνέχεια θέλησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έχουν εκτελεστεί από τον Νοέμβριο στις συριακές επαρχίες Ντέιρ Αλ-Ζορ, Ράκα και Χάσακεχ.

Επίσης, τέσσερις τζιχαντιστές του ΙΚ δολοφονήθηκαν κατηγορούμενοι για άλλα αδικήματα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα περισσότερα θύματα των τζιχαντιστών ήταν Σύροι. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον συριακό εμφύλιο, ο οποίος ξεκίνησε μετά την καταστολή από τις δυνάμεις του Άσαντ των φιλο-δημοκρατικών διαδηλώσεων το 2011.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις