Ερωτήματα για το αν ο “πατέρας της νίκης”, σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ, εξέταζε σοβαρά να ασπαστεί το Ισλάμ, γεννά “περίεργη” επιστολή συγγενούς του που τον ικετεύει να μην γίνει Μουσουλμάνος, η οποία εντοπίστηκε από ερευνητή στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.

Η επιστολή είναι γραμμένη από την μέλλουσα γυναίκα του αδελφού του Τσώρτσιλ, εν έτει 1907 και σε αυτήν εκείνη ανέφερε: “Σας παρακαλώ μην ασπαστείτε το Ισλάμ. Έχω παρατηρήσει στη συμπεριφορά σας μία ροπή προς τον Οριενταλισμό”.

“Αν έρθετε σε επαφή με το Ισλάμ, θα προσηλυτιστείτε με μεγαλύτερη ευκολία από ό,τι φαντάζεστε. Το κάλεσμα του αίματος, ξέρετε τί εννοώ, σας παρακαλώ να το πολεμήσετε” πρόσέθετε στην επιστολή, η λαίδη Γκουεντολίν Μπέρτι.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Τσώρτσιλ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το Ισλάμ όταν υπηρέτησε ως αξιωματικός του βρετανικού στρατού στο Σουδάν. Σε επιστολή του είχε αναφέρει πως ευχόταν “να ήταν πασάς“.

Πληροφορίες αναφέρουν πως με τον φίλο του ποιητή Wilfrid S. Blunt συνήθιζαν να ντύνονται με αραβικές ενδυμασίες και θαύμαζαν τον πολιτισμό της “Ανατολής”.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις