Σαν έναν σκύλο που το πέταξαν στο νερό και από ένστικτο χτυπούσε τα πόδια του για να επιπλεύσει, χαρακτήρισε την εμπειρία του ο ομογενής Νίκος Παπαδόπουλος, από τη Μελβούρνη, ο οποίος χωρίς να ξέρει κολύμπι έπεσε στη θάλασσα για να σώσει τρία παιδιά με τον πατέρα τους, που κινδύνευαν.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε πάει για ψάρεμα στην περιοχή του Κάραμ όταν στην εκβολή του ποταμού Πάτερσον, όπου συναντιέται με τη θάλασσα, άκουσε κραυγές που καλούσαν σε βοήθεια. Ήταν ένας πατέρας μαζί με τα τρία κορίτσια του, ηλικίας δύο, τεσσάρων και δέκα ετών.

Αν και δεν ήξερε μπάνιο, χωρίς δεύτερη σκέψη, έπεσε στη θάλασσα και χτυπώντας πόδια και χέρια σαν τα σκυλιά, από ένστικτο, όπως είπε ο ίδιος, έφτασε κοντά στα παιδιά και με τη βοήθεια ενός άλλου περαστικού άνδρα, του Αλέξανδρου, κατόρθωσαν να σώσουν τα τρία ανήλικα κοριτσάκια και τον πατέρα τους.

Ο Ναυαγοσωστικός Σύλλογος της περιοχής θα τιμήσει τον ομογενή που έσωσε τέσσερα άτομα, θα τον μάθει να …κολυμπά, αλλά προειδοποίησε όσους δεν ξέρουν μπάνιο να μην πέφτουν στην θάλασσα για να σώσουν κάποιον που κινδυνεύει, γιατί ενδέχεται να πνιγούν οι ίδιοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις