Η δικηγόρος Ζανέτ Μπουγκράμπ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά τη σφαγή στα γραφεία του Charlie Hebdo. Με δάκρυα στα μάτια έδωσε αρκετές συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου, όπου τόνισε ότι ο σύντροφός της, Στεφάν «Σαρμπ» Σαρμπονιέ, ο διευθυντής του σατιρικού περιοδικού, «σκοτώθηκε, επειδή έφτιαχνε σκίτσα σε ένα έντυπο».

«Δεν κάναμε ποτέ παιδιά, γιατί γνώριζε ότι θα πεθάνει. Ζούσε όμως χωρίς φόβο, αλλά το ήξερε» συμπλήρωσε. Τα λόγια της μπορεί να συγκίνησαν αρκετούς, όχι όμως και την οικογένεια του Σαρμπονιέ.

Ο αδελφός του εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους της οικογενείας στην οποία διέψευσε τη σχέση τους και ζήτησε από την Ζανέτ να μην πάει στην κηδεία. Όπως και έγινε τελικά, τελικά δεν πήγε, λέγοντας: «Το πρωί ήμουν με τους γονείς του στο νεκροτομείο για τα διαδικαστικά. Συμφώνησα να μην παραστώ στην κηδεία, δεν έχω τη δύναμη να παλέψω και για αυτό. Όμως μου στέρησαν την τελευταία στιγμή με τον άνθρωπο που αγάπησα. Και με το να το κάνουν αυτό, τον σκότωσαν για δεύτερη φορά.»

Αργότερα η ίδια μίλησε στο Paris Match, λέγοντας ότι δεν έκρυβαν την σχέση τους, έστω και αν δεν υπήρχε κάτι επίσημο. «Είχε γνωρίσει τη μητέρα μου. Το παιδί μου τον αποκαλούσε πατέρα» συνέχισε. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, αρκετοί κοινοί γνωστοί είχαν επιβεβαιώσει ότι η Ζανέτ και ο Στεφάν ήταν μαζί.

«Αγαπιόμασταν, γιατί ήμασταν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες» κατέληξε η Ζανέτ Μπουργκράμπ, η οποία υπήρξε για δυο χρόνια υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις