Παλαιστίνιοι διαδηλωτές αποδοκίμασαν και πέταξαν αυγά στον καναδό υπουργό Εξωτερικών Τζον Μπερντ στη διάρκεια επίσκεψής του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταγγέλλοντας τη διπλωματική υποστήριξη που προσφέρει η Οτάβα στο Ισραήλ.

Ο ίδιος ο Μπερντ δεν επλήγη, αλλά ένα από τα αυγά έπεσε πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου του.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του καναδού υπουργού Εξωτερικών με τον παλαιστίνιο ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών στη Ραμάλα.

Αρκετές δεκάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της παλαιστινιακής αστυνομίας ήταν παρόντα, αλλά δεν έκαναν προσπάθειες να απομακρύνουν αυτούς που πετούσαν τα αυγά μέσα από ένα πλήθος περίπου 100 διαδηλωτών.

«Δεν είσαι ευπρόσδεκτος» φώναζαν στον Μπερντ οι διαδηλωτές.

Ο Καναδάς ήταν ανάμεσα στις λίγες χώρες που ψήφισαν κατά της επιτυχούς προσπάθειας των Παλαιστινίων το 2012 για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο Μπερντ χαρακτήρισε την κίνηση των Παλαιστινίων να ενταχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «ανησυχητική και επικίνδυνη».

Σε σημερινή δήλωσή του, ο κορυφαίος παλαιστίνιος διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες Σαέμπ Ερεκάτ κάλεσε από τον Μπερντ να ζητήσει συγγνώμη επειδή επισκέφθηκε πέρυσι ισραηλινούς αξιωματούχους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να σταθεί στη λάθος πλευρά της Ιστορίας υποστηρίζοντας τυφλά την ισραηλινή κατοχή και τις ισραηλινές πολιτικές του απαρτχάιντ» δήλωσε ο Ερεκάτ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις