Την στιγμή που ο Ντέιβιντ Κάμερον κατηγορεί το Εργατικό Κόμμα για την αμφιλεγόμενη απόφαση να μεταθέσει τη δημοσίευση της έρευνας Chilcot στον πόλεμο του Ιράκ για μετά τις εκλογές του Μαΐου, ήταν αν μη τί άλλο λογικό να ερωτηθεί σχετικά ο άνθρωπος που έσυρε τη χώρα στον πόλεμο.

Δηλαδή, τον Τόνι Μπλερ, ο οποίος ωστόσο εξοργίστηκε

Ο Μπλερ ρωτήθηκε σχετικά με την καθυστέρηση στη δημοσίευση της έρευνας, ενώ αποχωρούσε από το κτίριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

“Έβγαλα ανακοίνωση, πηγαίνετε να τη δείτε” δήλωσε λακωνικά στους δημοσιογράφους που τον είχαν περιτριγυρίσει, καθώς κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι τον “κυνήγησαν”, βομβαρδίζοντάς τον με ερωτήσεις, όπως “μήπως εσείς προκαλέσατε αυτή την καθυστέρηση;” και “οι ψηφοφόροι δεν έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν το περιεχόμενο της έκθεσης πριν τις εκλογές;”.


Τότε, ενώ είχε πλησιάσει το αυτοκίνητό του, γυρνά και τους επαναλαμβάνει με εμφανή εκνευρισμό: “Σας το είπα. Έβγαλα ανακοίνωση. Πηγαίνετε να διαβάσετε την ανακοίνωση”.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ


Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Μπλερ αναφέρει:

“Παρά το ότι δεν προτιθέμεθα να σχολιάσουμε την διαδικασία δημοσίευσης της έκθεσης, είναι σημαντικό να αναφερθούν τα ακόλουθα για λόγους σαφήνειας. Εμείς, έχουμε επανειλημμένως πει ότι δεν είναι αλήθεια να λέμε ότι ο Τόνι Μπλερ προκάλεσε την καθυστέρηση της δημοσίευσης”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις