Απολιθώματα μιας προϊστορικής φάλαινας ανακαλύφθηκαν κοντά στη Βάρνα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Περιφερειακού Μουσείου Ιστορίας και, ήδη, μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης για να τεθούν σε διαδικασία συντήρησης, τονίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου “ΒΤΑ”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κύματα της θάλασσας κατέστρεψαν μέρος των απολιθωμάτων του προϊστορικού κήτους που ανακαλύφθηκαν και το μέρος του κρανίου που λείπει, εμποδίζει τους ειδικούς να καθορίσουν σε ποιο είδος φάλαινας ανήκει. Ωστόσο, εκτιμούν ότι ανήκει στο γένος Cetotherium. Η φάλαινα υπολογίζεται ότι είχε περίπου 2,5 μέτρα μήκος.

Οι φάλαινες του γένους Cetotherium, έζησαν μεταξύ 15 και 10 εκατομμύρια χρόνια πριν, φθάνοντας σε μήκος μεταξύ δύο και τέσσερα μέτρα και ζύγιζαν περίπου ένα τόνο. Πηγή της τροφής τους ήταν το πλαγκτόν.

Η παλαιοντολογική συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βάρνας, περιλαμβάνει μια σειρά από πολύτιμα δείγματα προϊστορικών ζώων της ξηράς, τα οποία ζούσαν στη σημερινή βορειοανατολική Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένων ελεφάντων, ρινόκερων, χελώνων, προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις