Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 ανδρων, οι οποίοι παρουσιάζονται ως Αιγύπτιοι χριστιανοί κόπτες καιείχαν απαχθεί στη Λιβύη.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, οι άνδρες με πορτοκαλί φορεσιές οδηγούνται με τα χέρια δεμένα πίσω σε παραλία, υποχρεώνονται να γονατίσουν και αποκεφαλίζονται από τους δήμιούς τους.

Εγγραφή κάτω από τις εικόνες αναφέρει: “Οι άνθρωποι του σταυρού, οι οπαδοί της εχθρού αιγυπτιακής εκκλησίας”.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι μετακινήθηκαν στη γειτονική Λιβύη μετά την εξέγερση του 2011 στην Αίγυπτο για να αναζητήσουν εργασία, παρά τις προειδοποιήσεις των αιγυπτιακών αρχών να αποφύγουν μία από τις πλέον επικίνδυνες χώρες της περιοχής.

Αιγυπτος

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, δήλωσε ότι η Αίγυπτος διατηρεί το δικαίωμά της να απαντήσει στον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων, με όποιον τρόπο θεωρεί ότι είναι κατάλληλος.

Ο Σίσι προειδοποίησε ότι το Κάιρο θα επιλέξει «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή για να εκδικηθεί για τις εγκληματικές αυτές δολοφονίες».

Τα σχόλια αυτά έκανε ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε τηλεοπτικό διάγγελμα λίγη μόλις ώρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε το βίντεο με τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις