Ο Καρλ Μίλερ, ο πατέρας της Κέιλα Μίλερ, η οποία είχε απαχθεί και σκοτώθηκε από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κατήγγειλε το γεγονός ότι η συστηματική αμερικανική πολιτική της μη καταβολής λύτρων μπαίνει “μπροστά από τη ζωή των αμερικανών πολιτών“.

“Κατανοούμε την πολιτική της μη καταβολής λύτρων, ωστόσο από την άλλη πλευρά, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ότι θα κάνατε τα πάντα για να φέρετε το παιδί σας στο σπίτι. Και εμείς προσπαθήσαμε. Ζητήσαμε. Αλλά βάζουν την πολιτική μπροστά από τη ζωή των αμερικανών πολιτών”, είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.


Οι ΗΠΑ ουδέποτε πληρώνουν λύτρα για την απελευθέρωση πολιτών τους που κρατούνται όμηροι, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Δύσης.

Η 26χρονη Αμερικανίδα Κέιλα Μίλερ, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, απήχθη στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας τον Αύγουστο του 2013 και κρατείτο όμηρος από τους τζιχαντιστές του ΙΚ ενώ έχασε τη ζωή της στις αρχές του μήνα.

Το ΙΚ είχε ανακοινώσει ότι η όμηρος σκοτώθηκε στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών. Η Ουάσινγκτον διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Όταν ρωτήθηκε αν η αμερικανική κυβέρνηση κατέβαλε αρκετές προσπάθειες προκειμένου να απελευθερωθεί η κόρη της, η Μάρσα Μίλερ απάντησε: “Νομίζω ότι ήθελαν, αλλά και πάλι, αυτή είναι η πολιτική. Δεν νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε είχε την παραμικρή ιδέα για το πόσο ισχυρή θα γινόταν αυτή η οργάνωση (ΙΚ)”.

Η συνέντευξη του Μίλερ


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις