Διεθνή εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν την 20ή Φεβρουαρίου σε βάρος τριών ανδρών, υπόπτων για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση στην οδό Ροζιέρ, στην παλιά εβραϊκή συνοικία του Μαρέ στο Παρίσι, κατά την οποία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 1982, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Οι τρεις ύποπτοι, που διαμένουν στη Δυτική Όχθη, την Ιορδανία και τη Νορβηγία, ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο δικαστής του Παρισιού αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Μαρκ Τρεβιντίτς, ο οποίος και εξέδωσε τα εντάλματα.

Την 9η Αυγούστου 1982, νωρίς το μεσημέρι, μια χειροβομβίδα ερρίφθη μέσα στο πασίγνωστο εστιατόριο Jo Goldenberg στην οδό Ντε Ροζιέρ κι εξερράγη ανάμεσα σε πενήντα πελάτες. Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στη συνέχεια στο εστιατόριο ανοίγοντας πυρ.

Η ομάδα των κομάντος, που αποτελείτο από τρεις έως πέντε ένοπλους άνδρες, σύμφωνα με πηγή ενήμερη για τα στοιχεία της έρευνας, βγήκε στη συνέχεια στο δρόμο αδειάζοντας προς την πλευρά των περαστικών τους γεμιστήρες των υποπολυβόλων τους WZ-63 πολωνικής κατασκευής.

Ο απολογισμός της επίθεσης, που διήρκεσε τρία λεπτά, ήταν έξι νεκροί και 22 τραυματίες. Η επίθεση είχε αποδοθεί στην παλαιστινιακή οργάνωση Φάταχ-Επαναστατικό Συμβούλιο του Αμπού Νιντάλ, η οποία από το 1974 είχε διαρρήξει τις σχέσεις της με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του Γιάσερ Αραφάτ.

Ανώνυμες μαρτυρίες επέτρεψαν την ταυτοποίηση των τριών υπόπτων, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα της γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο ένας, ηλικίας 59 ετών, ζει σήμερα στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο δεύτερος, 56 ετών, ζει στη Νορβηγία και ο τρίτος, 62 ετών, διαμένει στην Ιορδανία, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην ομάδα που διέπραξε την επίθεση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις