Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να υποπτεύεται ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στη συντριβή του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο κατέπεσε τη Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις με 150 επιβαίνοντες, δήλωσε τη Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στη συντριβή”, δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ στους δημοσιογράφους, αν και όπως είπε οι έρευνες θα εξετάσουν κάθε πιθανότητα.

Την ίδια θέση παίρνει και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος ανακοίνωσε την Τρίτη πως δεν διαθέτει στοιχεία που να συνδέουν την αεροπορική τραγωδία με “την τρομοκρατία”.

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ, όπου κατευθυνόταν το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από τη Βαρκελώνη, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβωθούν οι ταυτότητες των θυμάτων και τα αίτια του δυστυχήματος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Παράλληλα ερευνητές από τη γαλλική υπηρεσία έρευνας και ανάλυσης αεροπορικών δυστηχημάτων (BEA) και από την αντίστοιχη γερμανική υπηρεσία (BFU) βρίσκονται στο σημείο της συντριβής μαζί με εμπειρογνώμονες της Germanwings, της μητρικής της Lufthansa καθώς και της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροπλάνου της Airbus.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις